Избрани Новини

Борисов: С Волен Сидеров правителството е бетонирано

Политика

12-02-2014, 11:06

Автор:

Христина Рибарска

Всичко от Автора

Още по Темата:

БСП, ДПС и Атака се опитват да прикрият грандиозния скандал със съпругата на Станишев

Десислава Ризова: БСП-Благоевград пита: Какво стана?

Атакуват ПЕС - Станишев управлява, оцелява благодарение на истинската „Атака” (видео)

Каузата за левицата – загубена, Станишев в паника

Кой предостави властта на ДПС?

Борисов: Европейското финансиране е основният инвестиционен ресурс на държавата

Борисов: Кой накара “Атака” да оттегли предложението си за „Белене”?

Борисов: Ще съберем поне 500 000 гласа за подписката (видео)

България рискува да бъде осъдена в Страсбург заради новия Изборен кодекс

Орешарски ходи в чужбина само по изложения и олимпийски игри (видео)

Гавра с диктатор Орешарски в Сочи!

Борисов: Колкото повече стоите на власт, толкова по-тежко ще паднете (видео)

Борисов: Приятели, нека всички да подкрепим провеждането на референдума!

Борисов: С Волен Сидеров това правителство е бетонирано (видео)

Отношението на управляващите към превозвачите е гавра, а министърът даже отива на курорт в Сингапур

Не очаквах "Атака" да подкрепи вота на недоверие. Но и не очаквах, дори Волен Сидеров, който правеше митинги против Йовчев и най-тежки изказвания, да не дойде изобщо на изслушването. Със Сидеров кабинетът е бетониран.
Това каза пред журналисти в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.
Вече започва да ми става много забавно. Ходи да прави митинги срещу областния, назначен от ДПС в Хасково, не идва тук, да свали правителството, което го назначава, допълни Борисов.

По думите му вотът има своя успех заради ширещата се битова престъпност, но държавата буквално се е разпаднала в момента. ГЕРБ е готов за още един вот на недоверие срещу правителството, изтъкна той.

Според лидера на ГЕРБ отношението на държавата към превозвачите е безпардонно. Той посочи, че мисли да участва в подписката за Национален референдум в петък в Свиленград. На въпрос за това, че шофьорите са го помолили за помощ от границата Борисов коментира, че това не е скандално, а отношението на правителството към тях е безпардонно.
Да замине министърът, когато 15 дни вече цялата граница е блокирана, километри опашка, и той си отива на курорт в Сингапур, на някаква конференция на държавните превозвачи... ние нямаме държавен превозвач, убеден е той.

На разходка е в Сингапур. Когато беше блокадата на българо-гръцката граница, оставих министъра да стои там, аз ходих. Орешарски само си отваря устата и мълчи. На никой не може да обясни, министърът трябва да бъде на границата при хората, вижте какво обяснение даде Мишо Миков и Камен Костадинов в парламента, че той щял да се върне утре и тогава щял да отиде да се среща с хората, а с външните министри, ще се виждаме на 21 февруари. Представяте ли си какво безобразие, заключи Борисов.

На въпрос как ще коментира вчерашния форум "бизнес - правителство", Борисов каза: „Вчерашният бизнес - форум има само едно важно решение, че за пореден път ДПС им каза на милите социалисти, че данък няма да се вдига, така както каза г-н Цонев, и Орешарски само го повтаря. Ден или два преди това, Станишев иска референдум за плоския данък, вчера те му казват: „Абе, я си гледай работата, говори си каквото искаш, това няма да се случи”, каза Борисов.

Относно Изборния кодекс, който предстои да бъде гласуван днес, Борисов бе категоричен: „Кодексът не е минал дори и на комисия, има си закони, не е целият, докладът за него е при нас. Това не е плод и зеленчук. Те трябва да ни представят пълния доклад, за да може да го коментираме. Може в една страница накрая да са написали кой знае какви разпоредби. До този момент, нямаме Изборен кодекс, предложен от Манолова''.

 

Видеото можете да гледате тук.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов