Избрани Новини

Камбитов отвръща на удара

Благоевград не плаче, Благоевград не моли, Благоевград заслужава повече, ако на г-н Костадинов му е смешно на нас не ни е до смях

С тези думи кметът д-р Атанас Камбитов започва обръщението си към депутата от БСП Емил Костадинов, който днес изрази своето становище в отворено писмо до медиите.

„Изумен съм от наглостта и безочието на народния представител от Благоевград  Емил Костадинов. Пет дни след наказателната акция  срещу Благоевград, гражданите  разбраха само едно - депутатът Костадинов е доволен от парите, които получи избирателният му район. Депутатът е леко неудовлетворен  от това, че нищо не получи родният му град. Може би депутатът е неудовлетворен, че благоевградчани не удовлетвориха неговото желание да стане кмет и затова той говори за града си в трето лице, а може би и партийните му интереси вече са изнесени по поречието на „Места“.

Неговите съпартийци разбраха, че са „леко симпатични“ с гражданската си позиция. Жалко и тъжно е когато забравяш откъде си тръгнал. Високомерието никога не е добър съветник. Личната ви история помни, че високомерието ви в един предишен парламентарен мандат свърши предсрочно.

Синтактичният разбор на казаното от мен и неумелото словоблудство на Емил Костадинов са последното нещо, от което благоевградчани имат нужда. Негов дълг беше да направи така, че средствата за Благоевград да са повече от 0, каквито са в момента. Мекушавото сричане по темата е признак на тотална абдикация от отговорност и неспособност за отстояване на позициите и интересите на благоевградчани. Поведение, от което не съм изненадан и което той превърна в своя запазена марка.

Публичност и прозрачност са последните думи, които могат да се ползват в едно изречение заедно с разпределението на средствата по програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите.“ Липсата на ясни критерии и обективност са именно проблемите, в чието създаване народният представител Костадинов има немалко участие. И вместо да търси нелепи обяснения, можеше с действия да покаже приноса си към града. Боя се обаче, че няма как да се покажат несъществуващи неща.

Сърдечно благодаря на г-н Костадинов за препоръките, как и кога общинска администрация да готви проекти за одобрение, макар вероятно той услужливо да е забравил, че община Благоевград е сред първите по усвояване на евро средства в страната. Това е единственият атестат за работата  на общината и е мъжко този факт да бъде признат, но някои хора няма как да разберат това. 

И макар  да определяте загрижеността за бъдещето на Благоевград, ежедневните ни усилия за подобряване на инфраструктурата и градската среда, както и стремежа да привличаме колкото се може повече средства в общината като смешен плач. Аз - кметът Камбитов, ще продължавам да търся подкрепа в действията си и не се страхувам от обществен резонанс, защото Благоевград заслужава повече.”



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов