Избрани Новини

Жителите на Логодаж се обявиха срещу високите скорости

Жителите на благоевградското погранично село Логодаж вдигнаха ръце от засиления трафик и високата скорост на автомобилите

На денонощие през центъра на селището на път за и от Македония преминават хиляди МПС-та. „Земята се тресе от тежките камиони, но няма как. Свикнахме и с шума. Но има шофьори, които карат като луди. А повечето хора тук сме на възраст, едва преминаваме улицата с помощта на бастуни и други помощни средства", твърди бай Георги, чиято къща е точно до главното шосе в населеното място, цитиран от standartnews.com. Той и съселяните му се оплакват от високите скорости по международния път за западната ни съседка. Много малко са водачите, които спазват ограничението за движение през населено място. Затова често създават предпоставки за катастрофи.

Магазинът в Логодаж се намира на един от най-опасните завои по пътя за Македония. Понякога, за да стигнат до бакалията и да пазаруват, чакат по 10-15 минути да пресекат, че непрекъснато хвърчат коли ту в едната, ту в другата посока. „Не бива да карат с повече от 30-40 км, но няма нито светофари, нито пешеходни пътеки. Искаме да има патрул на Пътна полиция в селото ни. жандармерия пази селата от крадци, а ние искаме катаджии да ни защитят от неразумните шофьори", категорични са жителите на Логодаж.

 Кметът Пламен Червенков няколко пъти е сигнализирал полицията за проблема и за негодуванието на жителите на селището. „Преди време пред една от къщите се обърна цистерна с газ пропан-бутан. Истински късмет извадихме, че не гръмна, щеше да ни вдигне във въздуха. Трябва да има полицейско присъствие и да се санкционират нарушителите. Това ще накара шофьорите да карат по-бавно", смята селският управник. А хората в Логодаж плашат с гражданско неподчинение, ако не се вземат мерки и не се ограничи скоростта на автомобилите.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)