Избрани Новини

Премахват сметище в Стара Згаора по сигнал от „Фейсбук”

Мисия

11-02-2014, 10:31

Снимка:

Стефан Чертоянов

Автор:

Стара Загора Утре

Всичко от Автора

Заралиите в "Лозенец" сами се били затрупали с боклука

Заралии отново се доказаха като едни от най-иновативните граждани в Републиката. След сигнал за нерегламентирано сметище над местността Червената пръст в квартал „Лозенец“, подаден от членове на Фейсбук-групата „Моята Стара Загора“, бе получен отговор от Община Стара Загора. В него се казва, че за премахването на сметището ще се погрижи фирма „Зауба“ от 10 февруари. ,

„Уведомяваме Ви, че на 05.02.2014 г. комисия от Община Стара Загора в състав Пламен Кънчев Йорданов – Началник Отдел „Екология“, Гино Кирилов Гинов – Ръководител Звено „Чистота“ и представители на Звено „Контрол по чистотата и опазване на околната среда“, направи оглед на нерегламентираното сметище над квартал „Лозенец“ и установи, че замърсяването се е получило в резултат на недобросъвестната дейност на живущите в кв. „Лозенец“. От 10.02.2014 г. сметопочистващата фирма „Зауба“ АД с необходимата техника ще почисти и извози натрупалите се отпадъци.

В помощ на стратегията по почистване и поддържане на проблемния участък, комисията ще предложи на Кмета на Община Стара Загора да разпореди на сметопочистващата фирма да постави в района от 2 до 3 броя контейнери – 10 кубически метра, които да бъдат извозвани всеки понеделник и петък. Въпреки това, проблемния район ще бъде контролиран ежедневно от технически сътрудник на АБ „Лозенец“ и Звено „Контрол по чистотата и опазване на околната среда“.

Благодарим Ви за посочения сигнал да бъде градът ни чист и приветлив за гражданите на Стара Загора.“



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов