Избрани Новини

Учени представиха иновативните си проекти пред бизнесмени

Новините

10-02-2014, 18:25

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Методи за производство на натурални торове и производство на керамика и стъклокерамика от отпадъци бяха част от тях


Проекти за напълни приложими иновации бяха представени на кръгла маса организирана съвместно от представители на бизнеса и академичните среди. На срещата присъстваха учени от БАН, изследователи и преподаватели, които презентираха проектите си в различни сфери. Кръглата маса на тема  „Иновациите в отраслите геология, минна индустрия и производство на строителни материали в Република България” бе организирано от Съвета по иновации и енергийна ефективност към БТПП.

Нови методи при изследването на рудни находища. Иновация позволяваща неорганични промишлени отпадъци да се ползват в производството на керамика и стъклокерамика. Система за съхранение на електрическа енергия и приложението й в промишлените предприятия. Добиването на изходен материал за производство на натурални минерални торове. Това бяха само част от иновативните проекти представени от авторите им с цел оптимизирането и модернизирането на работния процес.

Цветан Симеонов, председател на Българската търговско-промишлена палата, приветства участниците като посочи, че без внедряването на иновации, икономиката на страната е без перспектива.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов