Избрани Новини

Пълнят с пяна коли за отмъщение в Бургас

Новата мода измести палежите и кирките в капака

Нов начин за печелене на пари са намерили представителите на ъндърграунд средите в Бургас, научи burgas.utre.bg от полицейски източници. Криминално проявени вече предпочитали да пълнят с монтажна пяна скъпите лимузини, вместо да ги палят или да забиват кирки в предния им капак.
Според запознати престъплението се извършвало в два различни варианта. При първия се счупва стъклото на набелязания автомобил, след което флаконът с пяна се хвърля в купето. Веднъж щом пяната стегне, колата ставала неизползваема.
При втория вариант престъпниците пълнят с пяна рамките на вратите на автомобила, за да не могат да се отворят. Според източници на burgas.utre.bg подобна услуга излиза между 500 и 1000 лева.
Наблюдава се и нова тенденция при палежите на автомобили. За да затруднят разследващите полицаи, извършителите предпочитали да опожарят съседни на набелязаната кола. Подобни случаи обаче са все по-рядко срещани, защото по-скъпите лимузини имат застраховка, която покрива 100% от щетите при пожар. Именно поради тази причина находчивите престъпници започнали да използват монтажната пяна.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов