Избрани Новини

"Любовен еликсир" (предписва се без рецепта)

Предлагат го в Държавна опера Стара Загора

На 11 февруари от 19 часа Държавна опера - Стара Загора ще представи „Любовен еликсир“ от Гаетано Доницети, възстановена постановка от 2008 на режисьора Нина Найденова, сценография и костюми - Мария Диманова, хореография- Боряна Сечанова.

Участват солистите със световна кариера Илина Михайлова и Деян Вачков, както и любимците на старозагорската публика Анна Дитри, Георги Динев, Иван Кабамитов и др., солисти, хор, балет и оркестър на Държавна опера-Стара Загора под диригентството на Красимир Къшев.
Любов, ревност, страст, щастие, тъга и още много, много интересни моменти ще се развият пред очите ви в тази красива постановка на Държавна опера-Стара Загора.

Ето как разказва своето решение на спектакъла режисьорът Нина Найденова:

„Рекламата е като пътеводител в живота, наставник, второ наше Аз. Ако се замислим, ще видим, че волята ни, като че ли изцяло е подвластна на „рекламното изкушение” и ние просто забравяме да разсъждаваме и се оставяме То да ни владее. Някак е по-лесно и бързо. Удобно ни е. Общуваме с нея, чрез нея – Рекламата. И става „чудо” – проблемите ни изчезват. Нямаме такива с храносмилането, с петната по дрехите, със забременяването, с простата и някак си неусетно ставаме Супермени, Супермайки, Суперкрасавици и все супер, супер, супер…. Дали е така, обаче?

Въпросите на представлението са: Как и колко оставяме „рекламното послание” да нахлуе в живота ни и да определя, изразява и провокира нашите чувства, да направлява мисълта ни? Посланието на представлението:Кажи „Обичам те!”, прошепни го…..върни романтиката в чувствата…., бъди смел да признаеш любовта си винаги и по всяко време. Това те прави щастлив!И всичко това разбира се поднасяме в представлението с много хумор и комични ситуации“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов