Избрани Новини

Буркана остава в ареста, плаща глоба минимум 5 000 лева

Оставиха в ареста Бойко Стоилов, привлечен като обвиняем за разпространение на наркотици от високорисковата група в големи количества

Кюстендилският окръжен съд под председателството на съдия Галина Мухтийска постанови мярка за неотклонение „задържане под стража” за Бойко Стоилов, с прякор Буркана, когото полицаи от Кюстендил задържаха вечерта на 4 февруари по време на акция с 1.8 кг дрога, разпределена в буркани от компоти. Дрогата бе открита в дома му,  в мазето на апартамента му в кв. „Запад”, както и в колата му. Наркотичните вещества били амфетамин, канабис и хероин, пише struma.bg.

Държавното обвинение, представлявано от Владимир Мицов, настоя да постанови мярка за неотклонение „задържане под стража” за Бойко Стоилов, тъй като деянието, в което е обвинен, е тежко умишлено, според закона, и за него се предвижда от 2 до 8 години лишаване от свобода, както и глоба от 5000 до 20 000 лева.

Бойко Стоилов вече има осъдителна присъда.

Защитникът на подсъдимия, адвокат Михаела Крумова, настоя подзащитният й да бъде освободен под домашен арест или парична гаранция, която да определи съдът. В крайна сметка съдебният състав остави Бойко Буркана в ареста, а мярката му подлежи на жалба или протест пред по-горната инстанция, Софийски апелативен съд.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)