Избрани Новини

Македония ревна срещу картата на България в Сочи

Новините

08-02-2014, 18:27

Снимка:

БНТ

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Макар у нас снимката да предизвика единствено усмивки, средствата за масова информация в югозападната ни съседка се изправиха на нокти

Македонските медии реагираха остро на показаната на Олимпиадата в Сочи карта на Санстефанска България при излизането на нашата делегация. В нощната снимка на страната ни от космоса организаторите на шоуто бяха включили цялата територия на бившата югославска република, Западните покрайнини, Егейска Македония и Северна Добруджа.

Макар у нас това да предизвика единствено усмивки, средствата за масова информация в югозападната ни съседка се изправиха на нокти. 
"Българските медии съобщиха за този голям гаф, наблягайки върху факта, че грешката не е българска, тъй като телевизионната продукция е изцяло руска", написа сайтът vest.mk след откриването.

Пред БНТ режисьорът на церемонията по откриването Константин Ернст с усмивка заяви, че всичко е показано съвсем точно и картата не е сгрешена. Той все пак допусна, че България може би е изглеждала по начина от 1878 г. заради ъгъла, под който е снимана от руския спътник./News.bg



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)