Избрани Новини

Прегръдки и млечни продукти получиха десетки социално слаби от Югозапада

Българската хранителна банка отново подпомогна социално слаби хора с млечни продукти, a Сдружение „България си ти!“ ги раздаде на нуждаещите се в Югозападна България директно до техните домове. Инциативата започна от град Самоков, продължи в Правец, Дупница, Кочериново, Благоевград и завърши в Кюстендил.

Въпреки небходимостта от материална подкрепа, навсякъде нуждата от прегръдка, близост и човешка приказка, бе също толкова силна, информират от пресцентъра на движението.

В Самоков ни подариха мартеници за предстоящите празници. Бабите бързаха да ни покажат библиотеката и да ни прегърнат. А възрастен мъж промълви: „Добре, че сте вие, защото ако разчитахме на нашите, щяхме вече да сме си заминали“.

В Кюстендил от Дома за възрастни хора с физически увреждания нетърпеливо ни чакаха, за да ни помогнат да пренесем с персонала млякото. Въпреки че е трудно подвижен, дядо Иван, който е бивш учител по география, дори дойде при нас, за да ни разцелува ръцете. А 96-годишната Баба Станка не спираше да си говори с нас, сякаш от дълго време ни е чакала. Разказа, че е била партизанка от отряда на Славчо Трънски: „От Сърбия до България водехме 5 сражения, два пъти ме затрупва земя от гърмежите на мини. Борихме се много, но накрая един ученик ни предаде“.

Малките ни приятели от селата Видраре и Разлив, пък за пореден път ни поздравиха с песни и изпълнения на народни танци.

Всички директори на обществените заведения благодариха и споделяха, че в последно време не са много организациите, които им помагат.

Това ни кара да вярваме, че доброто се случва всеки ден, но трябват непрестанни усилия, за да се превърне то в начин на живот на все повече хора.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов