Избрани Новини

Даниела Савеклиева: БСП и ДПС разделиха общините в Благоевградска област на наши и ваши

Според нея решението на правителството да финансира проекти само на определени общини е наказателна акция

„За пореден път управляващите от БСП и ДПС разделиха българите на наши и ваши и това се потвърждава от списъка с одобрени за финансиране проекти от Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите" на МС”, коментира областният координатор на ПП ГЕРБ за Благоевградска област и народен представител Даниела Савеклиева. „В Благоевградска област ще се финансират 38 проекта, от които 29 са за общините Гърмен, Сатовча, Белица, Хаджидимово и Якоруда, чиито кметове са от ДПС и община Гоце Делчев, чийто кмет е от БСП, а общата им стойност е близо 11 млн. лв. Останалите девет проекта са на стойност близо 3 млн. лв., които ще отидат в общините Симитли и Сандански и само един проект ще се реализира в община Разлог, съобщават от пресцентъра на партията. Цифрите категорично показват, че има ясно изразено предпочитание към определени общини и са тотално пренебрегнати онези, чиито кметове не са нито от БСП и ДПС, нито са близки до тях”, коментира още Даниела Савеклиева. Според нея пълното игнориране на областния град, който няма да получи нито една стотинка по програмата за растеж и устойчиво развитие на регионите, ще създаде напрежение и е показателно за отношението на областния управител Муса Палев към Благоевград и жителите му, затова пък той не е пропуснал да бъде одобрен проект на стойност 352 000 лева за родното му село.

Населените места в община Гоце Делчев ще получат най-голямата държавна помощ по тази програма в област Благоевград. В селата Мусомища, Баничан, Борово, Лъжница, Корница, Брезница, Буково ще бъдат реализирани проекти за близо 2 млн. лв. за асфалтиране на улици. „ В тези проекти впечатление правят еднаквите суми от по 200 000 лв. за селата Лъжница, Корница и Брезница. Нелогично е да има такова пълно съвпадение на количествено-стойностните сметки, което по скоро говори, че парите са раздавани „на калпак”, смята Даниела Савеклиева.

Лидер по одобрени проекти е община Сатовча, чийто кмет е от ДПС - с 15 обекта, които ще получат държавно финансиране на обща стойност около 1,5 млн. лв. Тук щедро ще се разходват средства за реконструкции на детски градини и училища, детски площадки и ремонти на улици, като някои от обектите са включени за финансиране в инвестиционната програма на общината.

”За разлика от сегашните управляващи кабинетът „Борисов” не делеше общините на наши и ваши, а цифрите са достатъчно красноречиви. За община Гърмен, например, реализираните проекти по различни програми тогава са на стойност над 5 млн. лв., за Белица близо 4,5 млн. лв. За Гоце Делчев, чийто кмет е от БСП са реализирани проекти за близо 22 млн. лв. Днес БСП и ДПС провеждат наказателни акции, действията им са продиктувани от злоба и реваншизъм”, категорична е Даниела Савеклиева.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов