Избрани Новини

Министърът на регионалното развиие и кметът на Гоце Делчев откриха модернизираната МБАЛ "Иван Скендеров"

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева посети днес Гоце Делчев във връзка с откриването на обновената и модернизирана МБАЛ “Иван Скендеров” в града.

Проектът „Преустройство и преоборудване на помещения в МБАЛ “Иван Скендеров” гр. Гоце Делчев” и извършените по него дейности, бяха представени на пресконференция в сградата на общината. Кметът Владимир Москов подчерта, че с реализирането на този проект, пациентите на болницата в Гоце Делчев, ще получат качествено обслужване на високо ниво, с което не могат да се похвалят повечето болници в страната. Новата модерна апаратура, ще даде възможност на лечебното заведение да защити повече клинични пътеки и по този начин да увеличи приходите си, съобщиха от пресцентъра.

По-късно, в МБАЛ “Иван Скендеров”, министър Десислава Терзиева поздрави ръководството на общината и на болницата за успешно изпълнения проект. Той е финансиран по ОП „Регионално развитие” 2007-2013 г. и е на стойност 3.3 милиона лв. В изпълнение на проекта е доставена нова високотехнологична медицинска апаратура за образна диагностика, лечение и лабораторни изследвания, направен е ремонт на помещенията, изграден е втори външен асансьор, създадена е достъпна среда за хора с увреждания. Министър Терзиева подчерта, че от възможността за качествено диагностициране и лечение ще могат да се възползват над 70 хиляди жители от региона, без да се налага да пътуват, за да търсят медицинска помощ в Благоевград или София.

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов заяви задоволство от постигнатите резултати след изпълнението на проекта и уточни, че това е най-мащабният ремонт и преоборудване в болницата за последните години. “Здравеопазването е било и ще продължава да бъде наш основен приоритет”, подчерта той и допълни, че това е третият проект, който се реализира от община Гоце Делчев в последните няколко години по отношение на болницата. С проект на стойност над 500 000 евро бе подобрена енергийната ефективност на трите корпуса на болницата, а с друг проект на стойност 400 000 лв., бе закупено ново оборудване.

Официалното откриване на модернизираното лечебно заведение бе направено с водосвет, отслужен от Негово Високопреосвещенско Неврокопския митрополит Серафим, след което лентата прерязаха министър Десислава Терзиева, кметът Владимир Москов, народният представител Тодор Радулов и председателят на Общински съвет Гоце Делчев Ангел Гераксиев.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)