Избрани Новини

По-дълъг срок за записване в детския футболен турнир на Кока-Кола

Организаторите на детския футболен турнир за „Купата на Coca-Cola” удължават срока за записване до края на февруари

Техническия организатор е взел това решение за да се даде шанс на повече отбори да се запишат и вземат участие в надпреварата.  Всички училища от Благоевград и областта са поканени в третото поредно издание на турнира, в което могат да се включат ученици от 12 до 14- годишна възраст.

Целта на проявата е да популяризира играта и да развива активния начин на живот на децата. Проектът е международен, като тази година за пръв път домакини на състезанията ще бъдат Благоевград, Велико Търново, Русе и Стара Загора.

Партньори на инициативата са Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта и общините Благоевград, Русе, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, София и Стара Загора. Голямата награда е участие на отбора победител на международен лагер в Рим, информират от пресцентъра на община Благоевград. Всички училища, взели участие в квалификационния  етап, ще получат футболни топки, а отборът победител - купа.

Надпреварата е разделена на 4 етапа. Първият е квалификационен. Той се провежда на принципа на вътрешно-училищни турнири в периода февруари – март.  Отборът-победител се класира за градски турнир, който за Благоевград ще се проведе на 12 април. Последният етап са финалите. Те ще се играят в София на 17 и 18 май. Отборите ще са разпределени в 2 групи по 4 отбора и всеки ще играе срещу всеки по системата на Бергер. Победителят получава 3 точки, при равенство се присъжда 1 точка, за загуба 0 точки.

Първите два отбора от групите се класират за полуфиналите, като победителят от група А играе с  втория в група Б, а победителят от група Б играе с втория от група А.

Загубилите отбори се срещат за 3-4 място, а победителите се изправят един срещу друг на финала. Останалите отбори се класират от 5-то до 8-мо място, съобразно резултатите от мачовете им в групите. Отборите, заели първите 4 места в районните и градски турнири, получават предметни награди. Победителят в турнира получава „Купата на Coca-Cola”, а специалната му награда е участие в международен лагер в Италия. Останалите участници във финалната четворкта получават купи и предметни награди.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)