Избрани Новини

Кабинетът отпусна 5 милиона за „Арена Бургас”

Спорт

05-02-2014, 17:33

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Средствата са за проектиране и първа фаза на мащабния обект

Правителството отпусна 5 милиона лева за изграждането на многофункционален спортен център „Арена Бургас”. Общата сума отпусната от кабинета за строеж на спортни зали и съоръжения в страната е 62 милиона лева.

Комплексът се предвижда да бъде построен на мястото на старите казарми в квартал "Изгрев". Капацитетът на съоръжението ще е за 7500 зрители. Първоначалната идея бе "Арена Бургас" да кандидатства за приемане на Европейското първенство по лека атлетика в зала през 2019 година, но сроковете за това бяха пропуснати поради липса на финансиране. Сега са осигурени само част от средствата за изпълнение на обекта, но е необходимо да се намери и останалата част, за да може мащабният проект да се реализира напълно. 

Парите, гласувани днес са от предвидените 500 милиона лева, които правителството разпредели по публичната инвестиционна програма за растеж и устойчиво развитие на регионите. Отпуснатите 5 милиона лева са за финансиране на първата фаза от мащабния проект за изграждането на спортното съоръжение.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов