Избрани Новини

Узаконяват нови 4 сгради от благоевградския квартал „Освобождение“ до края на февруари

До края на месеца с тях общият брой на издадените актове от началото на кампанията стават 9

По този начин над 20 семейства от квартала ще получат всички необходими документи за нормалната експлоатация на своите домове и те няма да бъдат застрашени от премахване. Кампанията за узаконяване на незаконно пристроените, достроените и надстроените жилищни сгради в кв „Освобождение” бе подета от екипа „Камбитов“ в края на 2013 година и имаше за цел да реши един от най-тежките проблеми на града, засягащ стотици благоевградчани, съобщават от общината. В рамките на законоустановения срок бяха подадени над 350 заявления за узаконяване, благодарение на безпрецедентна информационна кампания, включваща индивидуални срещи със собствениците, разяснителни публични дискусии и обяви.

Проблемът с жилищните кооперации в Благоевград, построени в отклонение с одобрените строителни книжа, датира от десетилетия, като това са първите резултати за неговото решение.

През октомври 2013 по решение на екипа „Камбитов“ бе организирана среща между граждани и администрация, която бе първата подобна  инициатива от 20 години насам в помощ на гражданите. Нейната цел бе именно да запознае обществеността с процедурите по узаконяване, крайните срокове и необходимия комплект документи, както и да насърчи собствениците към започване на административните процедури.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов