Избрани Новини

Милиардер купи Бербо

Спорт

01-02-2014, 07:39

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Българинът избра данъчния рай на Монако

Димитър Бербатов ще завърши кариерата си на Лазурния бряг след намесата на един от най-богатите руснаци. Собственикът на "Монако" Дмитрий Риболовлев покани лично на преговори нападателя и неговия мениджър Емил Данчев вчера. И бързо ги убеди да преминат в клуба му. Княжеството е данъчен рай и олигархът, чието състояние надхвърля 9 милиарда долара, дава едни от най-добрите заплати в световния футбол.


Радио "Монако" веднага си направи майтап и посрещна българина с "Харлем шейк".
Митко ще се води преотстъпен от "Фулъм" до лятото, после е свободен да продължи договора си с "Монако". Той трябва да замени контузената звезда Фалкао. Дебютът на Бербо вероятно ще е на 9 февруари срещу супербогаташите от ПСЖ. Парижани водят с 3 точки на "Монако".

Руският олигарх Дмитрий Риболовлев най-после си купи Бербатов. Митко кацна в скута му, след като през лятото отказа офертата му за "Монако". Вчера българинът се появи в Княжеството, за да се разбере за личните си условия и да мине медицински тестове. Местното радио "Монте Карло" го посрещна с "Харлем шейк" и припомни за изпълнението му на танца като играч на "Фулъм". Бербо ще рита за "монегаските" под наем. През лятото той ще може спокойно да подпише с тях, след като договорът му с лондончани изтича. Според френските медии той е избор на Риболовлев за заместник на Тигъра Фалкао. Треньорът Кладио Раниери се бе прицелил в италианец. Той привика в Монако Фабио Куалярела, който стана излишен в "Юве" след привличането на Пабло Освалдо. Козът на Бербо е бил Емил Данчев, който имал добри връзки с Риболовлев.
Според радио "Монте Карло" идването на Бербо е накарало няколко играчи да треперят. Това важи най-вече за Антони Матриа, който се е надявал, че най-после ще блесне. Сега обаче отново ще трябва да търка пейката. Българинът ще пропусне обаче гостуването на "Лориен", което е днес от 17,30 часа наше време.
"Тотнъм" се отказа официално от Бербатов късно в четвъртък, макар че сделката уж минаваше за сигурна. Според БиБиСи българинът бил предложен за без пари и на "Арсенал", но Арсен Венгер го отрязал вежливо.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов