Избрани Новини

Фирмата, притежател на злощастния автобус, с 12 акта

„Автобусите са минали всички технически прегледи и предпътни, и периодични”, заяви собственикът на фирмата инж. Илия Петков

Според него вероятни причини за възникналия инцидент са две. „Честно казано още нямам обяснение, но два са вариантите. Единият е по време на път да се е случило нещо с въздушната инсталация, което е малко вероятно и вторият е недобросъвестен пътник да е завъртял крана на аварийно отваряне на вратите”, обясни инж. Илия Петков пред e-79.com.

Автобусът е пътувал по линията Гоце Делчев – Балдево – Гоце Делчев, като по пътя събирал работници от селата Гърмен, Марчево и Огняново. По думите на управителя автобусът не е бил претъпкан.

„Имало е няколко правостоящи, но автобусът при всички случаи не е бил претъпкан. Тепърва ще се изясняват нещата”, категоричен е управителят на транспортната фирма.

Точно преди 1 година автобус на същата фирма се самозапали в движение на Предел. Тогава техническа неизправност беше причина за инцидента.

„На транспортна фирма „Динамо” са съставени 12 акта, относно нередовността на документите –маршрутно разписание, липса на документи от водача, техническа неизправност, износени гуми, спукани прозорци... В момента сме пратили екип, който да разследва случая. По подробна информация по случая можем да дадем утре”, каза шефът на ДАИ – Благоевград Бойко Ханджийски.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)