Избрани Новини

От петричкото село Кулата плашат с протест заради разбити улици

С блокада на пътя за Гърция заплашиха жителите на петричкото село Кулата. Причина за бунта им са разбитите улици в селището

От няколко месеца трафикът е пренасочен през населеното място заради строителството на автомагистрала „Струма”.

„Направиха ремонт на пътната настилка, но тя е като юфка. Не дупки, а кратери има по улиците. Дадоха милиони за ремонт, който издържа само няколко месеца. Дупките са предпоставка за пътни инциденти, шофьорите се опитват да ги заобикалят, навлизат в насрещното, животът на пешеходците също е застрашен”, заяви кметът на Кулата Димитър Манолев пред „Стандарт”. Той е категоричен, че в най-кратки срокове ще има блокада на шосето, ако от Агенция „Пътна инфраструктура” не реагират и не започнат да оправят пътната отсечка. Защото здравето и животът на местните хора и на пътниците са най-важни.

Манолев вече е уведомил кмета на община Петрич за проблема и за настроенията на жителите на Кулата. Той увери, че търпението на хората се е изчерпало. Припомни, че заради пренасочването на движението в селището са станали няколко тежки инцидента. При един тях камион пропадна в мазе.

В селището няколко пъти се вдигаха на бунт с искане за друг алтернативен маршрут, но не бяха чути. Тук улиците са тесни и трудно се разминават два тира. „Лошото е, че този наторавен трафик през тесните и надупчени като швейцарско сирене улици ще доведе до други инциденти. Дано не стане най-лошото, да си отиде човешки живот”, твърдят жителите на село Кулата, които са в стачна готовност.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов