Избрани Новини

Разлог привлича с GPS обекти

10 обекта на територията на община Разлог са GPS картирани

Чуждестранните и българските туристите все повече използват информацията и снимките от GPS картираните обекти, преди да посетят дадено място, коментират специалисти в сферата на туризма.

10-те GPS картирани обекти в община Разлог са Древен български календар, църквата „Св. Благовещение”, храм „Св. Св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат” – с. Добърско, Писана църква, исторически музей – гр. Разлог, старата българска баня в с. Баня, ски писта „Кулиното”,  природен феномен „Стъпалата”,  хижа „Яворов”  и местност „Голак”.

GPS картирането е част от дейностите, изпълнявани по съвместен проект “Банско, Разлог и Кресна в прегръдката на Пирин”, по който работят трите едноименни общини. Целта е да се разработят нови туристически пакети, включващи различни видове туристически обекти, обединени в логическа връзка и с ясната цел да увеличат броя на туристите и да създадат предпоставки за удължаване и разнообразяване на престоя им на територията на туристически район „Пирин”.

Картирането представлява точен и подробен писмен отчет за обекта, а вграденият GPS-приемник в мобилните устройства може да открие местонахождението на обекта. Днес почти всеки човек има смарт телефон, както и GPS навигатор в автомобила си, което позволява достъп до GPS картирани обекти.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)