Зам.-кметът Смиленов откри регионалния волейболен турнир „Струма” в Благоевград

Зам.-кметът на община Благоевград Валери Смиленов откри втория регионален турнир по волейбол „Струма” днес

Шампионатът, който се провежда в зала „Скаптопара”, събра в областния център на Пиринско едни от най-обещаващите таланти на българския волейбол в юношеска възраст.

Церемонията по откриването, на която присъстваха всички участващи отбори, техните спортно-технически ръководства, спортни журналисти и деятели, започна с поздравителния адрес, който бе изпратен лично от кмета Камбитов.

Валери Смиленов поздрави всички участници в регионалния шампионат за усърдието и постоянството, с което развиват своя талант, и пожела на състезателите успехи и несломим шампионски дух. Волейболът е един от най-добрите съвременни посланици на България по цял свят, припомни Смиленов и изрази увереност, че на терена в зала „Скаптопара” сили ще премерят бъдещите шампиони на национално, европейско и дори световно ниво.

Сред отборите, които ще вземат участие в турнира, са ВК „Благоевград”, „Марек Юнион-Ивкони”, „Миньор”-Перник, „Ботев”-Ихтиман и други, които ще бъдат представени с гарнитури в три възрастови групи.

Тимовете в отделните двубои ще се избират с жребий. Квота за националния шампионат ще спечелят първите 6 отбора.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен