Избрани Новини

Мъглиж чества Трифон Зарезан с конкурс за вино

Класация търси най-доброто вино-елексир и неговия майстор

НЧ "Пробуда" 1869 призовава всички жители на Мъглиж да се включат в тържественото честване на празника Трифон Зарезан на 1 февруари. В чест на празника ще се проведе и традиционният конкурс за вино.
Всички кандидати за приза "Най-добро вино-елексир, създадено от най-добрия майстор-винар" трябва да занесат своите мостри вино от 1 литър (може и 1,5л.) в читалището най-късно до 31.01.2014г.- уточнява председателят на читалището - Галина Арабаджикова.
Специално за starazagora.utre.bg тя каза, че винарският конкурс е част от честванията на празника Тризон Зарезан и се провежда за 3-та поредна година, като броят на участниците досега е бил средно между 11 и 13 души, а наградите и тази година осигурява и ще връчи Община Мъглиж.
До края на януари ще се събират мострите, с които се участва в конкурса. Те ще бъдат номерирани, като номера и името на майстора на съответното домашно бяло вино, червено вино или пелин, ще бъде известен само на г-жа Арабаджикова.
Има и хора, които участват всяка година, очакваме и нови мераклии за приза най-хубаво вино-елексир и най-добър майстор-винар. Комисия от известни мъглижки винари ще определи победителя - допълват организаторите и канят своите съграждани да бъдат активна част от празника и конкурса през 2014г. Освен конкурса за вино, в програмата за празника се предвижда традиционното зарязване на лозите, водосвет на лозето и празнична церемония дотам и на място, участие на певческите читалищни групи и обявяване на победителя в конкурса за най-хубаво вино-елексир за община Мъглиж.
Веселбата започва на 1 февруари (събота) от 10.30ч. пред Община Мъглиж.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов