Избрани Новини

Проектът за парк „Ловен дом” бе удобрен с новата електронна система за гласуване

Общинските съветници от Благоевград гласуваха с 35 гласа „За” обновяването на парк Ловен дом в първата редовна сесия на 2014г.

Тя бе ознаменувана и с началото на техническите иновации в ОбС, защото за първи път съветниците използваха системата за електронно гласуване чрез таблети. Специални табла, разположени в залата, показваха на присъстващите точките от дневния ред, кой представя съответния казус и как гласуват съветниците на всяка точка - поименно или чрез общо преброяване на гласове, информират от пресцентъра.

Общински съвет- Благоевград стартира годината с дневен ред от 40 точки, една от които бе допълнителна - отчети на общинска администрация за даренията през 2013г. Сред най- значимите бе предложението на кмета д-р Атанас Камбитов за осигуряване на съфинансиране по проект „Красива България”. С положителния вот общинските съветници решиха проектът да се съфинансира 50 % от Бюджет 2014г., като необходимите средства за обновяването на парк „Ловен дом” се осигурят от от инвестиционната програма за 2014г. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов