Избрани Новини

И симитличани се срещнаха с новия митрополит

Свещенослужители в храмовете в симитлийско, ръководството на община Симитли и много граждани посрещнаха новоизбрания Неврокопски митрополит Серафим

Негово Високопреосвещенство спря в Симитли, за да благослови миряните по пътя си към Неврокопска митрополия, където от 14.00 часа е официалното му въдворяване в епархията, информират от пресцентъра.

Той бе посрещнат с богословския химн на християнската младеж, по стара българска традиция с питка и сол, китка здравец и букет кокичета. Велик Топалски от църковното настоятелство посрещна новия духовен водач на Неврокопска епархия с разкази от историята за Крупнишкото евангелие и с пожелания в рими.

Заместник кметът Евгения Георгиева го дари с живо цвете и заръча както се грижи за него, така да грижи и миряните в община Симитли и Неврокопска епархия. Колегата й Юлиан Мишев целуна ръка на владиката и го покани на първия голям църковен празник в Симитли. Както е известно, Симитли се слави като община с най-много параклиси и светли храмове.

Десетки миряни целунаха ръка на Негово високопреосвещенство. Митрополит Серафим благодари за топлото посрещане и пожела здраве и благоденствие на местните.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов