Избрани Новини

Митрополит Серафим благослови благоевградчани

Днес новият неврокопски митрополит бе официално посрещнат в Благоевград от кмета Атанас Камбитов

Преди своето пристигне в храма „Въведение Богородично“, новият митрополит бе посрещнат на границите на Неврокопската епархия от миряни и свещеници край село Бараково.

Негово Високопреосвещенство отслужи молебен в благоевградския храм за здравето и благоденствието за благоевградчани. Духовният пастир на Пиринско бе посрещнат в храма с празнични тропари, а десетки вярващи целунаха ръка на владиката. Освен д-р Камбитов, сред официалните лица, които посрещнаха митрополит Серафим, бяха председателят на Общински съвет Радослав Тасков, зам.-кметовете на община Благоевград инж. Стоян Благоев и Валери Смиленов, зам.-областните управители Костадин Дурчов и Димитър Капитанов, представители на академичната общност, военни, общественици и други, информират от общината.

След литургията се състоя официална среща между духовниците и представителите на местната власт. Пред владиката Серафим кметът Камбитов сподели, че миряните на Благоевград отдавна имат потребност от нов храм. Обсъждани са доста идеи за местонахождението на новия Божи дом, като част от тях визират свободното място в района на открития пазар. Кметът Камбитов обаче смята, че най-подходящото място за нов храм е в района на казармата, където общината предвижда да се оформи мултифункционален комплекс с голями паркови площи за отдих и развлечения. Камбитов обаче не скри загрижеността си, че се забавя прехвърлянето на въпросния терен на общината, макар да има подписан договор с Министерството на отбраната, и това хвърля сянка на неизвестност и върху Богоугодната идея храмът да се изгради именно там.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)