Избрани Новини

Проект за 420 000 лева следи качеството на питейната вода в Благоевград

Срокът за изпълнението на проекта е 24 месеца

Пореден европейски проект за над 420 000 лева ще изпълнява община Благоевград. 100% от средствата са безвъзмездна финансова помощ, като проектът се изпълнява по програма за трансгранично сътрудничество заедно с партньори от съседна Гърция, съобщиха от пресцентъра.

Той има за цел опазването и осигуряването на качествена питейна вода в пограничните райони. В рамките на проекта ще бъдат инсталирани 4 телеметрични станции, които да следят за качеството и количеството на питейната вода в Благоевград. Експерти ще отчитат показателите и ще извършват постоянен мониторинг за отчетените стойности, като целта е те да бъдат в границите на европейските директиви.

В резултат от прилагането на проекта специалистите очакват да се повиши опазването и устойчивото използване на градските водни ресурси чрез въвеждане на нови технологии, да намалеят разходите за управление и експлоатация на питейните води и да се предотвратят течове и замърсявания, които биха застрашили качеството на водоподаването или здравето на гражданите.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов