Избрани Новини

Тютюнопроизводители отлагат блокадата на ГКПП Илинден за посрещането на новия митрополит

Продължава протестът на тютюнопроизводителите в Гоцеделчевски регион

Днес на училище не отидоха децата от Абланица, където родителите им протестираха с палене на бали тютюн и блокада на пътя. Предвидената блокада на ГКПП Илинден този петък се отлага заради интронизацията на новия неврокопски митрополит Серафим, предаде е-79.

Около 1000 жители на село Абланица се събраха на местния площад, в знак на протест срещу ниската изкупна цена на тютюна. Хората масово изразиха недоволството си, чрез спиране на децата от училище и палене на бали тютюн. Протест имаше и във Вълкосел, Дряново и Кочан.

„Утре със сигурност в Кочан по инициатива на родителите децата няма да отидат на училище. Протест ще има и на площада в селото”, каза Арбен Мименов, кмет на Сатовча.

Въпреки намеренията си в петък тютюнопроизводителите от Гоцеделчевски регион няма да блокират ГКПП Илинден.

„В петък в Гоце Делчев ще идва митрополитът, ще има хора от цяла България, отчитаме този факт и не искаме да изглеждаме като безразлични в този момент”, обясни Мименов. 

По думите на тютюнопроизводителите действията им ще продължат докато изкупната цена на тютюна не бъде завишена. В момента тя е средно около 5 лв./кг.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов