Син на китайски дипломат, издирван от Интерпол, тикнат в Бобовдолския затвор

23-годишен китаец, син на дипломат, търка наровете в Бобовдолския затвор, след като служители на Гранична полиция го задържали заради това, че го търсят от Интерпол.

Ли Йан Пенг се оказал син на китайския посланик в съседна Македония. Той влязъл в страната с кола с дипломатически номера, пише struma.bg. С него пътували баща му Хан Пенг - посланик на Демократична република Китай в Македония, и съпругата му. Тримата два дена карали ски на Банско и при връщането си в Македония попаднали на бдителни гранични полицаи, които щателно проверили имената на дипломатите в системата ШИС и установили, че синът е обявен за издирване.

Задържахме го и дори съдът се произнесе по искането на Интерпол, каза прокурорът по случая Владимир Мицов.

Според международните закони синът на китайския посланик в Македония Ли Йан Пенг ще трябва да престои в затвора 40 дена, през които от Върховна касационни прокуратура /ВКП/ трябва да получат официалните документи и превод на български по искането за задържането от Интерпол.

Първоначалната ни информация е, че Ли Пенг се издирва заради нанасянето на телесна повреда в родината си и заради това решил да се скрие при баща си, коментираха от държавното обвинение в Кюстендил.