Избрани Новини

Ролс-Ройсът на Ветко плячка на мароканци

Животът

22-01-2014, 06:31

Снимка:

Стандарт

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Колата на Арабаджиеви е задигната от Сен Тропе

"Ролс-Ройс"-ът на Ветко Арабаджиев е откраднат от Сен Тропе от мароканската мафия. Това твърдят запознати с автокражбите във Франция, пише Стандарт. Мароканците били царете на автокражбите в страната на Бриджит Бардо. Почти всички поръчки за кражби на бутикови автомобили, какъвто е "Ролс-Ройс"-ът на Арабаджиеви, минавали през тях. "Имат мрежи в цял свят. Качват колата на ферибот, опакована в контейнер и запечатан от митничарите. От такъв автомобил печелят по 500 000 евро", смятат познавачите.

Най-тънката част била да запалят колата. Понеже ключовете били уникални, кражбата на такъв автомобил от най-висок клас изисква няколкодневно следене на автомобила и записване със специален софтуер на честотата на излъчване и изпращаните инфрачервени сигнали. След това се "обучавал" специален ключ, с който става отключването на колата и запалването й. Подобни експерти дори в антимафиотските среди имало единици.

Не е ясно каква е случката с "Ролс-Ройс"-а на Арабаджиеви. В момента колата "ще гние" 1 месец в РПУ-Сливница, където е задържана с постановление на Софийската окръжна прокуратура.

"Изпълняваме разпоредбите и процедурата на чл. 69(а) от Закона за МВР. Чрез българското бюро "СИРЕНЕ" в МВР очакваме от Франция да заявят дали продължават да издирват автомобила, така както е записано в Шенгенската информационна система. До 1 месец трябва да се произнесем - ако забраната бъде потвърдена, я връщаме във Франция, ако не - я връщаме на собственика", обясниха от прокуратурата. Проверката включвала и всякакви възбрани, поискани от застрахователи, пътни органи и контролни органи, уточниха от обвинението.

Според прокуратурата ще бъде проверено всичко около автомобила - как е закупен, кой е собственик. Засега разследващите мълчат дали от фамилия Арабаджиеви са се обаждали във връзка със задържаната кола. По външни белези обаче задържаният автомобил прилича изцяло на техния "Ролс-Ройс". Той е поръчков модел, тунингован според личното искане на клиента.

Моделът е "Ролс-Ройс Фантом Дропхед" и ускорява до 100 км/ч за 5,8 секунди. Двигателят е 6,7-кубиков, 12-цилиндров, V-образен, с 48 клапана, мощността му е 453 конски сили. Развива скорост до 250 км/ч и е с 8-степенна скоростна кутия. Колата се изработва ръчно и минава през ръцете на 60 души, преди да стигне до клиента. За цената в сайта на "Ролс-Ройс" нищо не пише.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов