Избрани Новини

Кметът на Гоце Делчев дари 1 000 лева за нуждите на АГ-отделението в града

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, заедно със заместник – кмета Богдан Боцев и представители на общинската администрация, посетиха днес по традиция Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ „Иван Скендеров”, за да поздравят работещите в него с Деня на родилната помощ. По повод празника всяка от акушерките и лекарките получи цвете лично от кмета Владимир Москов, а за нуждите на отделението общината дари сумата от 1 000 лв., които да се използват по преценка на персонала, съобщиха от пресцентъра.

Кметът Владимир Москов поздрави с професионалния им празник всички лекари, акушерки и помощния персонал, които помагат за раждането на новия живот. Той пожела на работещите в отделението здраве, много професионални успехи и повече новородени деца. По стара традиция бе изпълнен и ритуалът характерен за Бабинден. Младата родилка Мариета Пилева поля вода на лекарите д-р Стоев, д-р Стоева, д-р Герова и д-р Бъчварова, които измиха ръцете си според традицията на празника.

В АГ-отделението на гоцеделчевската болница през 2013-та година са се родили 600 деца, сред които има и три двойки близнаци. 270 са родените деца от община Гоце Делчев, а от тях 161 са новородените жители на града за миналата година. От началото на 2014-та година до момента са се родили 34 бебета.

Освен с висока натовареност и брой на ражданията равен и дори по-голям от тези в някои областни болници, работещите в системата на родилната помощ в Гоцеделчевската болница, могат да се похвалят с изцяло модернизирана база на европейско ниво. Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов разгледа напълно обновената родилна зала, както и залата за новородените, и се запозна с възможностите на новото оборудване в отделението. През миналата година АГ-отделението бе напълно ремонтирано и оборудвано с нова апаратура - 3 нови гинекологични стола, 2 родилни легла, нов триканален ЕКГ апарат, перфузори и изключително модерна ултразвукова система за образна диагностика /ехограф/, които са осигурени от община Гоце Делчев чрез проект по Програмата за европейско териториално сътрудничество „България – Гърция 2007 – 2013 година” на стойност близо 400 000 лв. Освен това, в рамките на проект по Оперативна програма „Регионално развитие” на стойност 3 милиона 695 000 лева, спечелен и реализиран от община Гоце Делчев, АГ отделението получи операционна лампа, 4D ултразвук, монитор за регистриране на сърдечната дейност на новородените, както и хирургичен инструментариум.

След извършените ремонтни дейности и с осигуреното ново оборудване, материалната база в АГ – отделението на МБАЛ „Иван Скендеров” гр.Гоце Делчев е на много високо ниво и предоставя чудесни условия, както за работещите, така и за пациентите.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов