Избрани Новини

Ивайло Калфин: Водим битка не срещу партии, а срещу разделението в политиката

Създателите на АБВ са ориентирани към лявото политическо пространство

Разделението, което присъства в българската политика през последните две десетилетия, пречи на истинските реформи, от които се нуждае България. Това становище защити в студиото на „Гореща точка“ по ТВ 7 Ивайло Калфин.

Според него кризата в страната ни отдавна е прекрачила прага на търпимост. В момента проблема не е в правителството, а в начина, по който функционират парламента и партиите. Властта е конструирана така, че е удобна за ДПС и някои хора от БСП, но за съжаление не произвежда продукта, от който се нуждаят хората в България, а кризите се решават с полoвинчати промени в законите, чието действие няма да има дълготраен ефект, посочи още Калфин.

За пореден път той подчерта необходимостта от политическо единство за разрешаване на най-наболелите проблеми в държавата, а именно демографската криза, срива на икономиката, както и липсата на качествени реформи в социалния и образователен сектор.

Встрани от темата Ивайло Калфин отговори и на журналистически въпроси, свързани с политическите скандали, които последваха след обявеното от АБВ намерение, формацията да се яви със собствена листа на предстоящия евровот.

Създателите на АБВ са ориентирани към лявото политическо пространство и нямаме намерения да създаваме нова тройна коалиция във формат АБВ, ГЕРБ и Реформаторски блок, посочи Калфин. Според него няма никакъв проблем бъдещите евродепутати от АБВ да участват в една европейка парламентарна група с общи каузи, заедно с тези, излъчени от листата на БСП и това се потвърждава от факта, че подобни формации отдавна не са прецедент в практиката на управляващия в обединена Европа орган.

Нашият фронт не е с БСП, а с начина, по който функционира политическата ни система, добави Калфин.Той бе категоричен, че основен опонент на АБВ за евровота ще бъде ГЕРБ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов