Избрани Новини

Борисов: На Луната, под земята, в метрото – не съм се виждал с Първанов

Между ГЕРБ и АБВ коалиция няма и няма да има

От поне година и половина – две, когато Георги Първанов напусна президентството, между клетвата на Плевнелиев и Първанов, той ме покани на кафе, отидох до неговата вила, говорихме. Оттогава - не само в Банкя, в хижи, вкъщи, на Луната, под земята, в метрото, в банята, в тоалетната ми, не съм се срещал с Първанов.
Това каза за „Здравей, България” Бойко Борисов.


По думите му, ако има нерегламентирано подслушване, това е тежко престъпление и трябва отговорният да влезе в затвора.
Лидерът на ГЕРБ потвърди, че се е срещал с бившия вътрешен министър Румен Петков и са говорили за „Белене”. Поканих на разговора и Делян Добрев и им казах моите условия – ако не се дават държавни пари, държавна гаранция, договор за изкупуване на ток – ако тези условия ги има, за мен няма лошо да е частен този проект, аргументира се още той.
Борисов поясни, че не вярва в сегашните служби на МВР и ДАНС, защото именно през годините те се забъркваха с такива скандали с подслушвания.
След това хората ги носят в едни медии, цензурирани и си вземат каквото им харесва или части от  разговора, за да направят монтаж, изтъкна той.
По повод сигнала за незаконно подслушване, който внесе вчера, лидерът на ГЕРБ каза:
Вчера постъпих както повелява законът, описал съм всичко, което знам и което съм чувал в национален ефир. Свалил съм записите – те са шантаж. Оттук нататък очаквам незабавни мерки. Крайно време е някой да си понесе заслуженото.

Bulgariautre припомня публикацията Борисов сезира главния прокурор срещу Патрашкова.
Цинизма и шантажа, който правят в момента - аз не желая по никакъв начин да ми замесват името. Никой няма право нерегламентирано да ме шантажира, заключи Борисов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов