Избрани Новини

Деца от Благоевград ще се включват в заседанията на Общински детски съвет

Благоевград Лайф

15-01-2014, 18:52

Снимка:

община Благоевград

Автор:

BlagoevgradUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Община Благоевград подобрява квалификацията на служителите в администрацията по проект

Общински детски съвет-Благоевград започва усилена подготовка за включване в общинските заседания

Първото обучение на децата съветници ще бъде утре от 09.30 часа в зала № 5 на община Благоевград. Учениците ще научат каква е структурата на общината, как функционира Общинският съвет и как Общинският детски съвет може да се включи в работата на голямото звено. Лектор по темата за структурата на общината ще бъде директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности” Христина Шопова, съобщават от пресцентъра.

Общинският детски съвет е учреден от 21 ученици от 6 до 11 клас. Тяхното обучение се организира с партньорството на община Благоевград и фондация „Партньори-България”.  Този вид обучения имат за цел да насърчат участието на децата в дейността на властта чрез засилване на ролята на ученическите съвети на училищно, общинско, областно и национално равнище.

В края на обучението ще бъде изготвен примерен план за бъдещи дейности на Общинския детски съвет. Учениците ще присъстват на редовни и извънредни сесии на ОбС- Благоевград, като ще могат да отправят предложения и да взимат мнение по точки от дневния ред. Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов