Избрани Новини

МГЕРБ Добрич организира кампания “Дари книга, дай нов шанс на старата библиотека”

Мисия Добрич

15-01-2014, 16:32

Снимка:

facebook

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

МГЕРБ Добрич организира кампания “Дари книга, дай нов шанс на старата библиотека” за набиране на книги, които ще бъдат дарени на Регионална библиотека „Дора Габе“ и Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 година. Идеята на кампанията е да се обогати фонда на библиотеките с книги, предоставени от гражданите за гражданите на Добрич. Всички граждани, желаещи да се включат в кампанията и да дарят книги, могат да го направят в офиса на ГЕРБ Добрич, на „25-ти Септември” №3 всеки ден в периода от 20 до 24 януари 2014г.

Кампанията се провежда в рамките на инициативата на евродепутат Моника Панайотова "Доброволчеството – доброто в нас", чиято цел е да насърчи доброволчеството сред младите в България, като възможност за принос към обществото и/или средата, в която живеят и своеобразно училище за придобиване на практически знания, способности и умения.

Основна идея на инициативата е, че независимо от доходите, от времето, с което разполагаме, от възрастта и уменията ни, всеки от нас може да направи нещо полезно за другите и заради тях. Всеки може да изпрати своето послание за добро, дарявайки време, умения, знания, жест, материално и нематериално.

Повече информация за инициативата на евродепутат Моника Панайотова може да намерите на създадената с цел генериране на доброволческа активност платформа dobrovolchestvo.com, която е дарена на Националния алианс за работа с доброволци.

Според младежите от МГЕРБ Добрич идеите и ценностите, които разпространява инициативата, трябва да са устойчиви във времето и да мотивират младите хора да се ангажират с доброволчески дейности и след приключването й, защото доброто трябва да се прави всеки ден и без очакване за награда.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)