Избрани Новини

Свършват местата за първолаци в елитните школа

Мисия Пловдив

13-01-2014, 08:37

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Записването на първолаци започна

В Пловдив родители напират за най-добрите училища

Девет месеца преди началото на новата учебна година местата за първолаци в елитните пловдивски школа са на привършване, пише Стандарт.

Родители с амбиции напират малчуганите им да учат в най-добрите училища, затова вече масово подават заявления за първи клас, макар децата им да са още в детските градини. От друга страна, самите школа са започнали кампанията по набиране на ученици за бъдещите първи класове. Подаването на заявления в ОУ "Антим I" тече от октомври миналата година и вече има подадени 66 молби от родители. Те са достатъчни да запълнят трите класа, които ще се обучават в първи клас от 15 септември. Вече е насрочена и първата родителска среща, която ще се проведе в началото на февруари. В ОУ "Христо Ботев" вече спира приемът на молби, тъй като има подадени 123, което е достатъчно да се запълнят петте класа.

Рекорден брой молби има подадени за ОУ "Райна Княгиня" - 170, което е повече от капацитета на школото. В другото елитно школо под тепетата - "Княз Александър I", приемът започна преди дни и вече има подадени десетки молби. От 1 март ще се приемат документи в "Алеко Константинов", където обикновено има три паралелки първолаци. Приемът на заявления за "Патриарх Евтимий" стартира на 25 февруари.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов