Избрани Новини

Кметът на Банско се срещна с Архимандрит Амвросий

„Ако всички общини в България правеха на половината от това, което вие правите за „Зограф”, то манастирът ни нямаше да има никакви проблеми”

Това каза при срещата си с кмета на Банско Архимандрит Амвросий - игумен на Зографската света обител

В последния ден от работната седмица кметът на Банско прие скъп гост - Архимандрит Амвросий, който е игумен на манастира „Зограф” в Света гора. Скъпи дарове донесе Дядо игумен на своя приятел- кмета Икономов, сред които чудотворна икона на „Света Богородица”, фотокопие на „История Славянобългарска”, както и нейно луксозно издание.

И тази година Общината ще подкрепи финансово Светата обител. Освен това, Банско ще предостави консултантска помощ при проектирането на строителни и ремонтни по „Източното”, наречено още „Банско” крило. Ще бъдат сформирани бригади от местни жители– доброволци - за бране на маслини, в помощ на монасите.

Всички тези ангажименти бяха скрепени с договори между Общината и „Зограф”.

По повод съдействието на община Банско, Дядо игумен каза: „И да се знае, че не друг, а банскалии помагат на Светата обител. Ако всички общини в България правеха на половината от това, което вие правите за „Зограф”, то манастирът ни нямаше да има никакви проблеми”. В срещата, преминала в топла атмосфера участие взеха йеромонах Висарион и Председателят на Общинския съвет-Владимир Колчагов.

Архимандрит Амвросий си тръгна от Банско спокоен за бъдещето на манастира „Свети Великомъченик Георги Зограф”. В знак на благодарност за стореното от Общината, Дядо игумен покани Икономов и Колчагов тази година отново да бъдат негови лични гости.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов