Баскетболисти от Благоевград с първа победа за 2014 година

Спорт

06-01-2014, 18:25

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

От Петрич вложиха 53 000 лева за спорт

Благоевградският баскетболен клуб „Академик“ победи в контролна среща „Чардафон - Орлеовец“ Габрово с 98:77 точки

Контролата се игра снощи в зала „Универсиада“ в София, така че да е удобно и за двата отбора. Това бе и първи мач за благоевградските баскетболисти от месец насам и естествено първи мач за Новата 2014 година.

В срещата нямаше голяма интрига и благоевградските студенти водеха още на почивката с 23 точки разлика. Това позволи на наставника на благоевградчани да опита различни ротации в състава. Както е нормално за контрола Божидар Гьорев пусна в игра всичките си 14 играчи.

„Доволен съм от контролата. Мисля, че имаме нужда от още една проверка, но трудно ще намерим противник. Последният един месец момчетата се вложиха максимално в тренировките. Тренирахме дори и по празниците и, което е най-важното, нямаме контузени. Добре подготвени сме за пролетта“, коментира наставникът Божидар Гьорев пред e-79.

Първият шампионатен мач за „Академик“ Благоевград във втория ешелон ще бъде тази неделя от 17 часа, като в областния център на Пиринско ще гостува един от аутсайдерите „Видабаскет“ Видин.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен