Избрани Новини

Съкратените корабостроители отново на протест

Уволнените работници ще се съберат до Старата поща в 13 часа

Уволнените корабостроители организират трети протест до Старата поща днес. Съкратените работници ще се съберат в 13 часа.

В края на декември бишите служители на "Бургаски корабостроителници" на два пъти блокираха движението на близкото кръстовище в знак на протест с неизплащането на възнагражденията им в продължение на няколко месеца. 

Както Burgasutre писа всички 150 служители бяха уволнени в рамките на няколко часа на 5 декември. По думите им заповедите са били връчени в присъствието на въоръжена охрана. Веднага след това новото ръководство на предприятието потъна в неизвестност, а всички опити на институциите да осъществят контакт останаха без успех. Все пак преди дни стана ясно, че изпълнителният директор на "Бургаски корабостроителници" Деян Дянков е обещал да се срещне с бившите служителите на завода в понеделник.

Междувременно почти 110 от уволнените работници вече са регистрирани в бюрото по труда. Очаква се най-рано в средата на този месец корабостроителите да получат обезщетение от Националния гаранционен фонд, след като бе обявена процедура по несъстоятелност на завода.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов