Избрани Новини

Варна с 16 столетници

Най-възрастната варненка през февруари ще навърши 106 години

16 варненци, посрещнаха Нова година за над стотен път. Това сочат данните на отдел "Гражданска регистрация" на общината към 2 януари. Девет от общо шестнайсетте столетници, са представителки на нежния пол.

Най-възрастната варненка през февруари ще навърши 106 години. Тя е родена през 1908г. и в момента живее във Франция. Веднага след нея се нарежда мъж, роден през 1909г., който също живее в чужбина.

Третото място в нестандартната класация отново заема дама, родена през 1910 г., а на опашката е с три години по-млада жена, която също е с настоящ адрес във Франция. От останалите в статистиката двама дълголетници са родени през 1911 г., петима – през 1912 г., и шестима – през 1913 г.

Общо 6-ма имат настоящ адрес извън страната, като по официални данни нито един от тях не е напуснал Европа. Освен във Франция, има хора с адресна регистрация в Гърция, Турция, Белгия и Унгария.

В регистъра фигурират още трима души на възраст над 100 години, за които няма смъртен акт, но по данни на техни роднини, са починали.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов