Хотелите и къщите за гости в Банско се пукат по шевовете за Нова година

Над 90% е заетостта в хотелите и къщите за гости в Банско за Нова година. Около 70 до 100 лева на човек струва нощувка със закуска в двойна стая в четиризвезден хотел, като допълнително се заплаща празничната вечеря, чиято цена варира около 100 – 120 лева на човек.

"Хотелиерите са се постарали доста за доброто настроение на гостите в новогодишната нощ. Повечето са подготвили специални новогодишни програми с танцови ансамбли, оркестри или DJ. Празничното меню е изключително богато и включва освен празнична вечеря, много деликатеси, предястия, маркови вина и алкохол, безалкохолни напитки и шоколадови лакомства”, обясни пред „Фокус” Янка Рахова -  председател на Съюза на туристическия бизнес в курорта.
По нейни думи, цените за нощувка остават непроменени, дори в някои места се забелязва леко понижение в сравнение с пик сезона миналата година. Основните туристи в Банско около Нова година са българи, гърци, руснаци, англичани и македонци, които съчетават празника с каране на ски.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"