Избрани Новини

Митьо Очите щял да прави най-голямата зеленчукова борса на морето

Със скътаните бели пари за черни дни той обмисля нови начинания

Бившият несебърски наркобос Димитър Желязков-Очите е амбициран да се реализира като бизнесмен.

Със скътаните бели пари за черни дни той обмисля нови начинания в полето на предприемачеството, твърди в. "168 часа".

След като неговата охранителна фирма завзема все по-големи позиции в бизнеса, той търси и нови направления за реализация. Факт е, че Очите обяви веднага след излизането си от затвора, че започва активно да се занимава със земеделие. Още докато е бил зад решетките, 
той е проучил
детайлно въпроса
и е стигнал до извода, че чрез добра организация и разумен бизнес-план ще може да усвоява добри средства по европрограмите. Несебърлията дори анонсира, че приоритет за него е бизнесът с биодомати и редки зеленчуци. Заедно със своя вуйчо той е започнал да отглежда тези култури.

В последните седмици обаче роденият в село Подвис бивш наркобарон е замислил много по-сериозно начинание. Идеята на Очите е да създаде единствената по рода си зеленчукова борса у нас.

Става въпрос за голямо тържище, което да обслужва цялото родно Черноморие. Все още не е уточнено мястото, където ще се разположи новата мегаборса. Според Очите най-удачно е това да бъде Обзор. Той е на почти еднакво разстояние от Бургас и Варна, а освен това е и близо до най-големия български курорт Слънчев бряг. 
Именно обслужването на туристически обекти е в основата на замисъла на бившия пандизчия. Той е разбрал, че хотелите се зареждат хаотично от големи вериги и малки борси, които им предлагат различни отстъпки. Всеки обект обаче купува на едро, без да има някакви дългосрочни обвързаности, нито пък твърди договори с гаранции за партньорство и ниски цени. 
Несебърският Ал Капоне е планирал да офертира на всички хотелиери на юг и на север от Обзор много сериозни отстъпки от цените на зеленчуците. Той се е насочил основно към веригите, които предлагат услугата "ол инклузив". У нас те са много и именно този тип хотели са най-големите потребители. Те имат нужда от постоянен приток на свежи зеленчуци, 
за да поддържат шведските маси със салати
Това важи особено и за обедите е вечерите, които трябва да изобилстват според предварителните менюта именно от такъв тип пресни продукти. 
Анализите на Митьо Очите сочели, че ако реализира проекта, може да стане монополист в зареждането на хотелите и магазините по Черноморието. Това пък ще означава сигурен и постоянен приток на пари в брой.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов