Избрани Новини

Поредна гордост за Благоевград! Георги Гайдарджиев и Красимир Костадинов в топ 3 на най-добрите по канадска борба в България

Спорт

30-12-2013, 20:11

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

44-ма показаха мускули в състезание по канадска борба

Днес Българската Федерация по Канадска Борба награди спортистите си за 2013 година.

Изпращаме най-успешната година за канадската борба в историята на нашия спорт. От Федерацията заявиха, че удовлетворението от спечелените 17 златни, 16 сребърни и 10 бронзови медали от националния ни отбор през годината е повече от голямо. 20 спортисти бяха окичени с медали от изминалите европейско и световно първенство, но с най-високи постижения бяха 3-ма от тях, които с решение на УС на федерацията бяха избрани за спортисти на 2013 година. Своя златен дебют направи юношата в най-тежка категория Митко Петров, който спечели европейската и световна титла с дясна ръка и сребърните медали с лявата си ръка.

При мъжете 2-ма уникални спортисти от благоевградския клуб “Спартак” грабнаха общо по 4 златни медала, като 2 от тях са от европейско и 2 от световно първенство. Нашенците Георги Гайдарджиев  и Красимир Костадинов  записаха имената си със златни букви в историята на канадската борба. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов