Избрани Новини

Чакаме сто бебета на Нова година

Животът

30-12-2013, 10:36

Снимка:

© Impact Press Group / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Всички новородени с чипове от май 2014

В надпреварата "Бебе на годината" ще участват само новородени, вписани в Електронния регистър на ражданията

В началото на века, на 1 януари се раждали средно по 170 бебета. На 1 януари 2013 г. са се родили 118 бебета. Първоянуарчетата на 2014 няма да надхвърлят 100. Какво се крие зад тези цифри знаят вече и поотрасналите бебета на годината. Най- голямото от тях на Нова година ще навърши 14.  

В надпреварата на тазгодишната кампания "Бебе на годината " ще участват само новородени, вписани в Електронния регистър на ражданията, (най-късно до 12 часа на 4.01.2014 г). Очаква се в кампанията активно да се включат градоначалниците от страната чрез портала www.Kmeta.bg. Окончателните резултати от "Бебе на годината" 2014 ще бъдат оповестени на 5 януари 2014 г. 

Мисията на Националната кампания "Бебе на годината" е да акцентира върху актуалните демографски и репродуктивни проблеми в страната и върху политиките за подобряване на условията за раждане и отглеждане на деца. "Бебе на годината" стартира в навечерието на 2000 г. С времето тя се превърна в традиция за посрещане на Новата година, а орисването на първите новородени стана част от ритуала "Бабинден".

За 14 години бебе на годината си спечели привърженици и последователи както сред гинеколозите и акушерките в цялата страна, така и сред представителите на местната власт. Вече е традиция за много общини, в първите дни на годината, кметовете да излъчват първото новородено в местните АГ клиники и отделения за да го орисат навръх Деня на родилната помощ.

Повече за кампанията може да научите тук



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов