Избрани Новини

Строят приют за магарета в Баничан срещу 200 000 лева

Промяна на начина за трайно ползване на общински мери и пасища в землището на село Баничан гласуваха общинските съветници от Гоце Делчев на последното за 2013 година заседание.

Решението на местния парламент е заради заявен инвеститорски интерес и се отнася за 160 декара неизползваема по предназначение за пасища общинска земя, която се е превърнала в пустееща, пише infomreja.

Инвеститорският интерес е от страна на Стефан Вебер - един от съучредителите и спонсорите на Парка за реадаптация на танцуващи мечки край Белица, който заедно с местни ветеринари подготвя изпълнението на проект за приют на стари и болни магарета, в който животните да живеят под грижи и лечение до края на дните си.

Предстои да бъде регистрирана и Фондация "Ветеринари в действие" с участието на местни ветеринарни лекари и техници, които от близо година работят успешно и по проекти на фондация "Четири лапи".

За изграждането на приюта за магарета край Баничан инвеститорът Стефан Вебер ще вложи между 100 и 200 хил. лева. Според проекта в по-късен етап е предвиден и приют за бездомни кучета.

Изграждането на приюта за магарета край село Баничан има за цел да се приберат в него всички стари животни, които в повечето случаи стопаните им ги оставят на произвол в полето или ги пускат в планината, след като остареят.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов