Избрани Новини

От БАСТА - Благоевград заведоха на кино шампиони от няколко спортни клуба в Благоевград

33 деца от няколко спортни клуба в Благоевград посетиха прожекция на филма „47 Ронини“ днес. Подаръкът е по инициатива на Лазар Андреев от Управителния съвет на ПП БАСТА.
„Чрез този символичен подарък – прожекция на филм за честта и героизма, ние се стремим да насърчим младите спортисти да не се отказват от своето бъдеще като такива, въпреки че трудностите пред тях не са малко“, заяви Лазар Андреев и допълни, че макар да тренират в лоши условия, макар и понякога финансирането да не е достатъчно, децата от Благоевград продължават да печелят множество отличия на местно и национално ниво и да се представят добре в училище, което показва, че освен добри спортисти, те са хора с борбен дух, упоритост и целеустременост, а това е похвално.
Сред изявените спортисти, посетили кинопрожекцията, бяха Ангел Шапков - републикански шампион по борба свободен стил при децата, Марио Василев - двукратен републикански шампион по карате Шин Киокушинкай за юноши старша възраст, шампионите по бокс за младша възраст Марио Велков и Николай Паскалчев при момчетата, Жоро Борисов бронзов медалист по бокс юноши, както и множество други титулувани в спорта деца.
Това е поредната благотворителна инициатива, организирана от членовете на БАСТА в Благоевград по време на Коледните и Новогодишни празници. В събота от местната структура на БАСТА подариха на представители на незрящите хора в югозападния град празничен обяд, на който обсъдиха и основните трудности, които те срещат в ежедневието си. От БАСТА-Благоевград се ангажираха подобни срещи да станат регулярни, а също и да поставят на дневен ред проблема със социализацията и липсата на обществена приемственост на незрящите хора в града. От местната структура на БАСТА дариха и пакети с хранителни продукти на хората със зрителни проблеми.
Освен Лазар Андреев, в мероприятията участваха и Светлин Бонев, Вероника Темелкова, Борислав Кипров, Велчо Танев, Десислав Иванов, Ани Асенова и други симпатизанти и членове от благоевградската структура на ПП БАСТА.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов