Избрани Новини

Плевнелиев и Найденов се „събраха” в Банско

Ските събраха първите мъже на държавата по празниците. Президентът Росен Плевнелиев и военният министър Ангел Найденов ще делят от днес една писта в Банско, пише "Стандарт". Държавният глава и синовете му тестваха снежната покривка още вчера, когато караха ски над 4 часа. Плевнелиев бе следван дискретно и от гардовете си. Компания му правеха двама от синовете му, разкриха служители на фирмата концесионер на ски зоната над курорта Банско. Държавният глава се появи на пистите на Шилигарника сутринта към 10 часа. Без да губи време, президентът пое към лифта, за да започне спусканията по пистите. Изпробва с децата си трасетата и на Чалин валог, и на Шилигарника.

По обяд в събота дори поиска по-удобни щеки за единия си син и тримата продължиха с карането, разказаха планински спасители. "Показа добра форма, явно е амбициран да се представи отлично на дипломатическото състезание, което по традиция се прави тук през месец март", допълниха очевидци на спусканията на президента Росен Плевнелиев в Пирин. Но отбелязаха, че от днес феновете на ските ще видят истинско майсторство в спусканията от военния министър Ангел Найденов. Зам.-шефката на парламента Мая Манолова също ще смени токчетата с алпийски обувки, защото от две години всяка зима е по родните курорти. Но все още трупа опит за най-сложните писти.

"Своите ски умения в Банско демонстрира и Мис България за 2009 г. Антония Петрова.

"Няма мъгла, не вали дъжд, условията за ски са добри. Има много хора, което е радващо", заяви Иван Обрейков, който е директор "Маркетинг" на фирмата концесионер. Туристи от почти всички държави на Балканите атакуваха курорта за новогодишните празници. Липсата на естествен сняг не спря наплива на гости от чужбина и страната в града под Тодорка. За Нова година местата са заети на почти 100%, което означава, че в подножието на Пирин планина ще купонясват над 15 000 души. Вече заприиждаха и най-нетърпеливите туристи. Повечето от тях са балканци - румънци, гърци, македонци и сърби. "Прави впечатление, че и албанците вече са открили зимната столица на Балканите - Банско. Всичко по отношение на снежната покривка се дължи на непрекъсната работа на 250-те оръдия за изкуствен сняг и на усилията на екипа ни. Дано Новата година дойде с един хубав сняг", допълни Обрейков.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов