Избрани Новини

Протестиращ: “Общество” е ключовата дума за 2013-та в България

От това общество зависят оставката, протестите и контрапротестите

Не „оставка”, не „протест”, а „общество” е ключовата дума на изминаващата година в България, защото от това общество зависят оставката, протестите и контрапротестите. Това каза в „Здравей, България” Иво Мирчев, едно от лицата на антиправителствените протести.
Описанието на 2013 г. допълни представител на контрите Спас Колев, който подкрепя кабинета „Орешарски”. Според него „будност” и „вълнение” са думите, които определят събитията от 2013-та.
Колев не се чувства разочарован от управляващите, но признава, че има неизпълнение на предизборни обещания. Даде пример с неспазения ангажимент за отмяната на пълната забрана за тютюнопушене в заведенията.
„Не подкрепяме безрезервно правителството. Но една от най-големите грешки на протестиращите е, че не участват в дискусиите и дебатите”, посочи Спас Колев.
Според Иво Мирчев обаче не става дума за истински дебати, а маньоври, с които се цели отвличане на вниманието. Той даде пример с още едно неспазено обещание – това на зам.-председателят на парламента Мая Манолова за новия Изборен кодекс, който трябвало да бъде готов още преди три месеца.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов