Избрани Новини

Уволненият за склоняване към проституция полицай Т. Паскалев започва работа в Банско

Уволненият от системата на МВР полицай от Икономическа полиция Гоце Делчев Тома Паскалев, който бе уличен в склоняване към проституция, започва работа като инспектор в управлението на МВР в Банско след като преди седмица ВАС отмени заповедта му за уволнение и го върна на работа. В полицията в Разлог започва работа и и колегата му Николай Петров, който също бе уволнен, заради открити нарушения в работата му. Новината за възстановяване на Паскалев и Петров зарадва предколедно полицаите в Пиринско. Случаят с двамата втрещи системата преди време, тъй като Паскалев и Петров бяха уволнени след разработка на бившия РЗБОП и още тогава под сурдинка ченгетата твърдяха, че те са жертва на зле скалъпена постановка на бопаджии. Тома Паскалев бе натопен от жена, която твърдеше, че той я е принуждавал да проституира и да му отчита парите. Веднага след нейната жалба Паскалев бе арестуван и престоя 7 месеца в ареста, това съобщи struma.com.

Делата срещу него предизвикваха небивал интерес, след Нова година е следващото му дело за обвинението и се предполага, че ще бъде оправдан, поради липса на доказателства в подкрепа на обвиненията. Вътрешна сигурност и РЗБОП разработваха и дългогодишния икономически полицай от Гоце Делчев Николай Петров.. Срещу него има информация, че е участвал в схема за застрахователни измами чрез прикриване на пътно-транспортно произшествие.

Служителите на вътрешна сигурност заключиха след проверката, че вършейки услуга, Петров е нарушил закона и попаднал под ударите на текст от Наказателния кодекс, свързан с фалшифициране на документ и създаване на облаги за себе си и други хора.. Върховните магистрати, обаче са преценили, че Петров не е извършил нарушения, че обвиненията срещу него не са подплатени с доказателства и той е върнат на работа. Решението на ВАС активизира коментарите за работата на бившите антимахфиоти, ограничаваща се в разработка на колеги. РЗБОП Благоевград бе закрит, част от антимафиотите влязоха ДАНС, други облякоха униформите и станаха обикновени инспектори.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов