Избрани Новини

Кампанията "Бъди човек, дари живот" събра над 5000 лева за Мария

Нужни са 92 000 евро за трансплантация, а събраната сума до момента е около 40 000 лева

Малко преди настъпващите Коледни и Новогодишни празници, Студентски съвет към ПУ ,,Паисий Холендарски’’ организира благотворителна кампания ,,Бъди човек, дари живот’’ в подкрепа на своя колежка - Мария Даракчиева – студентка от Химическия факултет на университета.

Сред многобройните каузи и проекти на Студентски съвет към ПУ, кампанията за Мария се отличи с безрезервната съпричастност на всички студенти и преподаватели. Всички се включиха в инициативата не само, за да съберат средства, но и за да покажат на Мария, че не е сама, дарявайки в благотворителните кутии не банкноти, а късчета надежда.

Последно вчера студентите от специалност Актьорско майсторство представиха постановката ,,Добрият доктор’’, поканите за която бяха разпродадени благотворително.

Сумата, събрана чрез кампанията ,,Бъди човек, дари живот’’ в помощ на Мария, е над 5000 лева. Тя е крайно недостатъчна, за осъществяване на животоспасяващата операция, но идва да покаже, че всяка дарена, несъществена сама по себе си сума може да се окаже стоманената нишка, с която нечии последни сили са се вкопчили в живота.

20-годишната Мария е с бъбречна недостатъчност. Майка й става донор, дарява своя бъбрек, но трансплантацията се оказала неуспешна. Мария се нуждае от помощ, спешно. Има надежда за нова операция в чужбина и лечение. Трябват 92000 евро, като за болното момиче до момента са събрани около 40 000 лева.

Организаторите на кампанията благодарят на тези, които участваха в проведените инициативи, но битката продължава и приканват  всеки, който има желание и възможност, да се включи чрез дарителските сметки.

BG19 UNCR 7000 1521 0003 71 – в евро – клон381 : 

BG15 UNCR 7000 1521 0004 43 – в лева – клон 381

В навечерието на един от най-светлите християнски празници бъди човек - дари живот!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов