Избрани Новини

Народен певец от Благоевград осъди общината

Известният благоевградски певец Иво Попов осъди общината по два иска общо за сумата от 4300 лева, съобщава pirinsko. На 17.12.2013 година Районен съд - Благоевград постанови решението си на първа инстанция.

Причината народният певец да заведе дело е безхаберието на общината към бездомните кучета, които нападнали и наръфали певеца.

Инцидентът е станал на 31-януари тази година на алеята на парк Бачиново. Когато се разхождал, Попов е нападнат от около 7-8 бездомни кучета, които го наръфали по задната част на бедрата му.

Заради нараняванията си той пропуснал серия от участия през месеците февруари и март, за които участия бил договорил озвучител с модерна уредба.

Съдът постанови общината да възстанови на 40-годишния певец сумата от 2500 лева, която той платил на озвучителя си според договорката си с него, без да са свирили, пели и озвучавали. Ако не му бил платил парите, озвучителят е щял да претърпи загуби, защото бил отхвърлил други оферти за същите дни през двата месеца. По втория иск, който е за неимуществени вреди общината трябва да заплати сума от 1800 лева на Иво Попов за изживения от него стрес от ухапванията.

Именно по двата иска Община Благоевград трябва да изплати сумата от 4 300 лева, но общинарите обжалваха решението на Районен съд пред Окръжен съд Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов