Избрани Новини

Кабинетът "Орешарски" показа какво е полицейщина и неспазване на човешките права

С идването на власт на кабинета Орешарски видяхме какво значи полицейщина и неспазване на човешките права, заяви депутатът от ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи Цветан Цветанов за bTV.

„Няма нищо по-добро от това да направиш едни опорни точки, едни внушения и манипулации, за да създадеш определено усещане у хората. След изборите се видя, че всичко, което се говореше през предизборната кампания – че бившият вътрешен министър е подслушвал поголовно, е било част от внушенията”, коментира още Цветанов.

След като обвини в полицейщина настоящото управление, той веднага подчерта, че за това не бива да бъдат обвинявани полицаите, защото „генезисът на проблема е в политическото ръководство на МВР”.

Той изрази мнение и по обвинението в подслушване, отправено в началото на седмицата от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. „Познавайки хората, които оглавяват днешната система за сигурност, и връщайки се през 2008 г. към разработката „Галерия” – това е един стил на работа и няма да се изненадам. Нашият лидер сподели едно усещане, което имат много наши членове и кметове в страната. Има ясен сценарий за нападка срещу наши кадри”, обясни Цветанов.

Той беше категоричен, че под негово ръководство МВР не е подслушвало опозиционни политици журналисти и обществени личности. По думите му, обект на такава дейност от средите на бизнеса били само „бизнесмени, които са пристъпвали закони – източвали хазната или участвали в корупционни схеми”.




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов